BZF logo

Ik ben ondernemer en heb een vraag

Bent u ondernemer en wilt u groeien, een volgende stap zetten met uw bedrijf of heeft u een financieel probleem? Wij adviseren en helpen u op weg.

Financieel probleem
Diverse linken naar MKB organisaties

Openingstijden rondom feestdagen 2018

Maaandag 24 december, geopend tot 13.00 uur
Dinsdag 25 december, 1e kerstdag gesloten
Wooensdag 26 december, 2e kerstdag gesloten
Donderdag 27 december, normale openingstijden
Vrijdag 28 december, normale openingstijden
Maandag 31 december, geopend tot 13.00 uur

Dinsdag 1 januari 2019, nieuwjaarsdag gesloten
Woensdag 2 januari 2019, normale openingstijden

Ik wil starten en heb een vraag

Als startende ondernemer loopt u tegen talloze vraagstukken aan die moeten worden opgelost. Wij helpen graag op weg. Kijk alvast op onderstaande linken.

Veel gestelde vragen
Advies en begeleiding
Diverse linken naar MKB organisaties

Heb je altijd al met het idee rondgelopen om voor jezelf te beginnen, maar wist je niet goed hoe je dat aan moest pakken? Heb je een goed idee, waarvan je graag wilt weten of het een kans maakt of kun je geen geschikte baan vinden en vraag jij je af of het ondernemerschap misschien iets voor je is?

Als je een Participatiewet (bijstands-)uitkering hebt, dan kun je in aanmerking komen voor een traject richting zelfstandig ondernemerschap, de préstart.
Deze regeling maakt het mogelijk om met behulp van een coach, jezelf voor te bereiden op het starten van een eigen bedrijf. Je houdt tijdens dit traject je bijstandsuitkering en krijgt vrijstelling van arbeidsverplichtingen.

Belangrijk in deze periode is onder meer het schrijven van een ondernemingsplan.

Het traject bestaat uit de volgende fases:
Intake

Voorafgaand aan toelating tot het begeleidingstrajact vindt een intake plaats. Hierin wordt een inschatting gemaakt van de slagingskansen van de aspirant ondernemer. Een hoge schuldenpositie kan een belemmering zijn.

Oriëntatiefase

In dit deel van het traject ligt de nadruk op de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden, de competenties van de toekomstige ondernemer en het ontwikkelen van het bedrijfsidee.

Planfase

Ideeën ontwikkeld en vormgegeven in de oriëntatiefase worden geconcretiseerd en vertaald in een ondernemersplan, onderbouwd met financiële prognoses.

Wil je weten of je aanmerking komt voor dit traject? Neem dan contact op met BZF via telefoonnummer 14058 of via het contactformulier.

Duur van het gehele traject is maximaal zes maanden.

Afdrukken E-mailadres