BZF logo

Ik ben ondernemer en heb een vraag

Bent u ondernemer en wilt u groeien, een volgende stap zetten met uw bedrijf of heeft u een financieel probleem? Wij adviseren en helpen u op weg.

Financieel probleem
Diverse linken naar MKB organisaties

Openingstijden rondom feestdagen 2018

Maaandag 24 december, geopend tot 13.00 uur
Dinsdag 25 december, 1e kerstdag gesloten
Wooensdag 26 december, 2e kerstdag gesloten
Donderdag 27 december, normale openingstijden
Vrijdag 28 december, normale openingstijden
Maandag 31 december, geopend tot 13.00 uur

Dinsdag 1 januari 2019, nieuwjaarsdag gesloten
Woensdag 2 januari 2019, normale openingstijden

Ik wil starten en heb een vraag

Als startende ondernemer loopt u tegen talloze vraagstukken aan die moeten worden opgelost. Wij helpen graag op weg. Kijk alvast op onderstaande linken.

Veel gestelde vragen
Advies en begeleiding
Diverse linken naar MKB organisaties

foodtruck

Starten van je eigen bedrijf met een PW-uitkering

Ondernemers die starten vanuit een participatiewet(bijstands-)uitkering PW, (of hiermee worden bedreigd) kunnen gebruikmaken van het Besluit bijstand zelfstandigen (Bbz) als zij een haalbaar ondernemersplan voor een levensvatbaar bedrijf hebben. Zij kunnen een rentedragend krediet krijgen om noodzakelijke investeringen te financieren, bijvoorbeeld de aanschaf van machines en voorraden. Daarnaast kunnen zij in aanmerking komen voor een periodieke uitkering tot bijstandsniveau. Starten eigen bedrijf vanuit de WW

Mensen die een WW-uitkering ontvangen en een eigen bedrijf willen beginnen, kunnen dit onder bepaalde voorwaarden doen met behoud van de uitkering. Ook kunnen zij in aanmerking komen voor een starterskrediet op basis van de Bbz. Dit is een rentedragende lening. Hiermee kunnen starters bijvoorbeeld de kosten financieren voor begeleiding door deskundigen.

Voor beide startende ondernemers geldt wel dat een bedrijfskrediet eerst bij een bank moet worden aangevraagd. Als dit niet mogelijk is, kan de gemeente een starterskrediet verstrekken vanuit de Bbz. Voor een uitkering levensonderhoud behoeft geen bank te worden bezocht, deze kan rechtstreeks bij BZF worden aangevraagd. 

Afdrukken E-mailadres