BZF logo

Ik ben ondernemer en heb een vraag

Bent u ondernemer en wilt u groeien, een volgende stap zetten met uw bedrijf of heeft u een financieel probleem? Wij adviseren en helpen u op weg.

Financieel probleem
Diverse linken naar MKB organisaties

Ik wil starten en heb een vraag

Als startende ondernemer loopt u tegen talloze vraagstukken aan die moeten worden opgelost. Wij helpen graag op weg. Kijk alvast op onderstaande linken.

Veel gestelde vragen
Advies en begeleiding
Diverse linken naar MKB organisaties

Nieuwe huisstijl BZF

Miv 1 november BZF website al in een nieuw jasje!

bzf logo scheef  >   BZF logo
De Subsidieregeling bedrijfsbeëindiging melkveehouderij is officieel in de Staatscourant gepubliceerd. Deze ‘stoppersregeling’ is onderdeel van het grotere pakket aan maatregelen dat staatssecretaris Martijn van Dam treft om de fosfaatproductie van de melkveehouderij in 2017 te verlagen, om daarmee de derogatie voor Nederland te behouden. Kees Romijn, voorzitter vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland, is tevreden dat de eerste regeling op 20 februari inwerking zal treden. ‘Melkveehouders die hun bedrijf willen beëindigen kunnen hier gebruik van maken. Bedrijfsbeëindiging blijft een ingrijpende keuze en daarom is belangrijk dat melkveehouders zich goed verdiepen in de voorwaarden en zo nodig advies inwinnen voordat ze besluiten aan de regeling deel te nemen.’

De regeling

De regeling helpt melkveehouders die hun bedrijf willen beëindigen. Zij kunnen daarvoor subsidie krijgen. Voorwaarde is wel dat zij de melklevering aan de zuivelonderneming beëindigenen binnen zes weken, nadat zij een subsidiebeschikking van RVO.nl hebben ontvangen, en alle melkkoeien afvoeren op basis van een dood-, slacht- of exportverklaring,volgens het I&R systeem. De subsidieregeling wordt in meerdere tranches opengesteld, waarbij het uit te keren bedrag per melkkoe elke volgende intekenperiode lager wordt. De eerste mogelijkheid bij RVO.nl om in te tekenen is van maandag 20 februari tot en met vrijdag 3 maart 2017. Voor die periode is 12 miljoen euro aan subsidie beschikbaar. Zodra dit bedrag is bereikt kan de intekenperiode voortijdig worden beëindigd. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Klik hier voor het volledige artikel

Volledige tekst van de regeling

Wanneer uw bedrijf niet langer levensvatbaar is zijn er mogelijkheden uw inkomen aan te vullen tot het voor u toepasselijk bijstandsniveau. In een persoonlijk gesprek bespreken wij met u uw mogelijkheden. Zie onderstaande links of maak een afspraak via het contactformulier

Zie ook:
Stoppende ondernemers
IOAZ

Afdrukken E-mailadres