BZF logo

Ik ben ondernemer en heb een vraag

Bent u ondernemer en wilt u groeien, een volgende stap zetten met uw bedrijf of heeft u een financieel probleem? Wij adviseren en helpen u op weg.

Financieel probleem
Diverse linken naar MKB organisaties

Ik wil starten en heb een vraag

Als startende ondernemer loopt u tegen talloze vraagstukken aan die moeten worden opgelost. Wij helpen graag op weg. Kijk alvast op onderstaande linken.

Veel gestelde vragen
Advies en begeleiding
Diverse linken naar MKB organisaties

Nieuwe huisstijl BZF

Miv 1 november BZF website al in een nieuw jasje!

bzf logo scheef  >   BZF logo
In mei zijn meer bedrijven gestart dan in dezelfde maand vorig jaar. Tegelijkertijd zijn ook meer bedrijven gestopt ten opzichte van 2015. 

In totaal kwamen er vorige maand 13.974 hoofdvestigingen bij, blijkt uit de cijfers van de Kamer van Koophandel. Het gaat om een toename van 9 procent ten opzichte van mei 2015. 

Daarmee komt het totaal aantal gestarte bedrijven dit jaar na vijf maanden op 81.734, 4 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode.

Tegelijkertijd is het aantal gestopte bedrijven toegenomen. In mei 2016 schreven 6.771 ondernemers zich uit bij het Handelsregister, 26 procent meer dan een jaar geleden. Toen beëindigden in mei  5.381 bedrijven hun activiteiten.

Failliet

De Kamer van Koophandel publiceerde woensdag ook cijfers over faillissementen. In 2016 werden 25 procent minder faillietverklaringen uitgesproken: 261, terwijl dat er vorig jaar nog 350 waren. 

In vrijwel alle sectoren gingen minder bedrijven failliet. Alleen in de horeca en detailhandel nam het aantal faillissementen toe. In de horeca steeg dat van 16 naar 23, een stijging van 44 procent. In de detailhandel groeide het aantal faillissementen van 35 naar 55 (57 procent).

De klappen in de detailhandel vielen vooral in Noord-Brabant en Noord-Holland.

Bron: NU.nl

Afdrukken E-mailadres