BZF logo

Ik ben ondernemer en heb een vraag

Bent u ondernemer en wilt u groeien, een volgende stap zetten met uw bedrijf of heeft u een financieel probleem? Wij adviseren en helpen u op weg.

Financieel probleem
Diverse linken naar MKB organisaties

Ik wil starten en heb een vraag

Als startende ondernemer loopt u tegen talloze vraagstukken aan die moeten worden opgelost. Wij helpen graag op weg. Kijk alvast op onderstaande linken.

Veel gestelde vragen
Advies en begeleiding
Diverse linken naar MKB organisaties

Nieuwe huisstijl BZF

Miv 1 november BZF website al in een nieuw jasje!

bzf logo scheef  >   BZF logo

Het aantal startende ondernemingen is in de eerste negen maanden van dit jaar licht gestegen. Minder bedrijven stopten ermee en het aantal faillissementen nam aanzienlijk af. 

 

Dat blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK).

In totaal registreerde de KvK 134.040 'beginners', een stijging van 1 procent ten opzichte dezelfde periode 2014. Het merendeel betreft zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers): 90.000 zzp'ers begonnen een onderneming, 3 procent meer dan een jaar geleden.

Bij het mkb nam de groei af. Bijna 15.000 nieuwe midden- en kleinbedrijven schreef de KvK in, 4 procent minder.

Bij 74.000 bedrijven ging, zonder dat sprake was van een bankroet, de stekker eruit. Dat is 2 procent minder dan een jaar geleden. Vooral in de bouw en bij financiële instellingen daalde het aantal stoppers relatief het hardst, met respectievelijk 13 en 18 procent.

Startende ondernemers

 
Bron: KvK - © NU.nl/Jerry Vermanen

Faillissementen

Het aantal faillissementen kwam in de eerste negen maanden uit op 3.800, een daling met 22 procent. Het aantal faillietverklaringen bij zpp'ers nam af met 15 procent en bij het mkb met 25 procent.

In het Handelsregister van de KvK staan nu 1.766.431 bedrijven ingeschreven. Dat zijn er 4 procent meer dan eind september 2014. Het merendeel (919.779 ondernemingen) is zzp'er.

Afdrukken E-mailadres