BZF logo

Ik ben ondernemer en heb een vraag

Bent u ondernemer en wilt u groeien, een volgende stap zetten met uw bedrijf of heeft u een financieel probleem? Wij adviseren en helpen u op weg.

Financieel probleem
Diverse linken naar MKB organisaties

Ik wil starten en heb een vraag

Als startende ondernemer loopt u tegen talloze vraagstukken aan die moeten worden opgelost. Wij helpen graag op weg. Kijk alvast op onderstaande linken.

Veel gestelde vragen
Advies en begeleiding
Diverse linken naar MKB organisaties

Nieuwe huisstijl BZF

Miv 1 november BZF website al in een nieuw jasje!

bzf logo scheef  >   BZF logo

Nu de economie aantrekt, krijgen bedrijven weer vaker krediet. In 2014 werd 78 procent van de kredietaanvragen helemaal of deels gehonoreerd. Een jaar eerder was dat nog 62 procent.

Voor het mkb blijft het lastig. De financiering van kleine bedrijven steeg de eerste zes maanden van dit jaar van 51 naar 57 procent, blijkt uit de Financieringsmonitor van onderzoeksbureau EIM die minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag naar de Tweede Kamer stuurde.

Kamp noemt het positief dat ondernemers weer kansen zien om te investeren in nieuwe producten en diensten. Hij is tevreden dat ze ook vaker de financiering ervoor rond krijgen. Bedrijven kunnen zo groeien, extra mensen aannemen en de economie verder versterken, aldus de minister.

Uit het onderzoek blijkt dat ondernemers hun "huisbank" vaak niet zien als mogelijke kredietverstrekker, ze kijken eerder naar andere banken of naar familie en vrienden voor een lening.

Bron: ANP

Afdrukken E-mailadres