Wil je je goed voorbereiden op het runnen van een eigen bedrijf? Dan ben je bij Bureau Zelfstandigen Fryslân aan het goed goede adres!

Wanneer je met een idee voor een bedrijf rondloopt en je wilt ondersteuning bij de voorbereiding ervan dan is deelname aan "de préstart" een goede manier om goed voorbereid van start te gaan.

Als je een bijstandsuitkering (WWB) hebt, dan kun je in aanmerking komen voor een traject richting zelfstandig ondernemerschap, de préstart.
Deze regeling maakt het mogelijk om met behulp van een coach, jezelf voor te bereiden op het starten van een eigen bedrijf. Je houdt tijdens dit traject je bijstandsuitkering en krijgt vrijstelling van arbeidsverplichtingen.

Belangrijk in deze periode is onder meer het schrijven van een ondernemingsplan.

Het traject bestaat uit de volgende fases:
Intake

Voorafgaand aan toelating tot het begeleidingstrajact vindt een intake plaats. Hierin wordt een inschatting gemaakt van de slagingskansen van de aspirant ondernemer. Een hoge schuldenpositie kan een belemmering zijn.

Oriëntatiefase

In dit deel van het traject ligt de nadruk op de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden, de competenties van de toekomstige ondernemer en het ontwikkelen van het bedrijfsidee.

Planfase

Ideeën ontwikkeld en vormgegeven in de oriëntatiefase worden geconcretiseerd en vertaald in een ondernemersplan, onderbouwd met financiële prognoses.

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 14058