BZF logo

Ik ben ondernemer en heb een vraag

Bent u ondernemer en wilt u groeien, een volgende stap zetten met uw bedrijf of heeft u een financieel probleem? Wij adviseren en helpen u op weg.

Financieel probleem
Diverse linken naar MKB organisaties

Openingstijden rondom feestdagen 2018

Maaandag 24 december, geopend tot 13.00 uur
Dinsdag 25 december, 1e kerstdag gesloten
Wooensdag 26 december, 2e kerstdag gesloten
Donderdag 27 december, normale openingstijden
Vrijdag 28 december, normale openingstijden
Maandag 31 december, geopend tot 13.00 uur

Dinsdag 1 januari 2019, nieuwjaarsdag gesloten
Woensdag 2 januari 2019, normale openingstijden

Ik wil starten en heb een vraag

Als startende ondernemer loopt u tegen talloze vraagstukken aan die moeten worden opgelost. Wij helpen graag op weg. Kijk alvast op onderstaande linken.

Veel gestelde vragen
Advies en begeleiding
Diverse linken naar MKB organisaties

Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004 (oftewel Bbz 2004) is een kredietregeling voor personen die vanuit een (dreigende) uitkeringspositie een bedrijf willen starten en hiervoor (zelf) de financiering niet rond kunnen krijgen, de zogenaamde startende zelfstandige ondernemers.

Ook gevestigde zelfstandige ondernemers die tijdelijk niet beschikken over voldoende (financiële) middelen om in hun bestaan te voorzien en/of behoefte hebben aan bedrijfskapitaal, maar hiervoor geen financiering in het reguliere circuit kunnen krijgen, kunnen een beroep doen op deze regeling.

Voor oudere en beëindigende zelfstandig ondernemers zijn er ook financiële mogelijkheden.

De Bbz-regeling omschrijft een zelfstandige als:
De belanghebbende van 18 tot 65 jaar, die voor de voorziening in het bestaan is aangewezen op arbeid in het eigen bedrijf of zelfstandige beroep in Nederland en die voldoet aan de wettelijke vereisten voor de uitoefening daarvan. Met wettelijke vereisten wordt bedoeld dat de belanghebbende moet voldoen aan de vestigingswetgeving en aan het urencriterium (art. 3.6 van de Wet inkomstenbelasting 2001).

Afdrukken E-mailadres